Kovászos kenyér receptek, Citromos pöffeteg, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Citromos pöffeteg

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 6341 alkalommal olvasták



Nekem ez a kedvencem. Az íze fantasztikus, belül puha, kívül van egy kis roppanóssága.
Érdemes dupla adagot készíteni, mert hamar fogy. Ez is egy eredeti olasz recept alapján lett kovászosítva, módosítva.

Hozzávalók:

300 g liszt (00-ást irt az eredeti olasz recept, de bl 55 liszt is jó)
120 g kristálycukor
100g puha vaj
1 tojás
1 citrom leve és héja
40 g kovász
vaniliás cukor (ízlés szerint)
csipet só

Elkészítése


( 1. ) A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a kovászt, a sót, majd citrom leve és héja, végül a lisztet szitáljuk hozzá.

2. ) Egyneművé keverjük. Én kézzel csináltam a végén, majd egy zacsiba tettem, és ment a hűtőbe pár órára. (akár éjszakára)

3. ) Diónyi méretű golyókat gyúrunk. Először kristálycukorba, majd porcukorba forgatjuk.
Ezt közvetlen sütés előtt kell, különben nem marad meg a külsején a porcukor, és nem fog szépen repedezni. (jó alaposan tapadjon rá a porcukor, akkor lesz cserepes sütés után)

4. ) Sütőpapíros tepsibe tettem, 180°C fokon 12-15 percig sül. Nem szabad kiszárítani, éppen kis színt kap az alja, akkor fincsi. :)

Rájöttem, hogy a 40g kovász a legjobb. Attól omlós, puha a belseje mindegyik keksznek. :)



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.