Kovászos kenyér receptek, Kovászmentő magvas kréker, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Kovászmentő magvas kréker

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 17634 alkalommal olvasták



A sok édes után egy kis sós rágcsa. Kovászmentésnek kiváló, sokféleképpen variálható az ízesítése.
Nagyon kevés munkával jár, és nagyon jó kis ropogtatni való. :-)

Kovászmentő magvas kréker:

Hozzávalók:

200g bl55
100g víz
20g oliva
100g kovász
1 csipet só

Elkészítése
:

( 1. ) Összekeverjük a vizet, a kovászt, és a lisztet. Hozzáadjuk a sót, majd az olajat.

2. ) 2 óra pihenés után elfelezzük a tésztát, így könnyebb lesz nyújtani.

3. ) Kinyújtjuk 1 mm vastagságúra a tésztát, egy szilikonos sütőpapíron. (ne legyen vastagabb, inkább vékonyabb, akkor lesz igazán ropogós.)

4. ) Kenjük le oliva olajjal, majd kicsit sózzuk, magokat szórunk rá, és derelyevágóval tetszőleges formákra vágjuk. Sütőpapirostól átemeljük a tepsire, és mehet a sütőbe.

5. ) 200°C fokosra előmelegített sütőben, kb. 15-18 percig sütjük.
Ha barnább, akkor a legjobb! Az utolsó pár percben rátehetjük a légkeverést.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA






www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.