Kovászos kenyér receptek, Diós-narancsos keksz, kovászos kenyér, kovász, morzsa, Szatmári Erika, kovászos sütemény, kovászmorzsa

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
Szatmári Erika kovászos receptjei lépésrŐl-lépésre

Menü gomb. Ha ide kattintasz, balról beúszik egy új menü, ahol kiválaszthatod merre tovább.
menü
Diós-narancsos keksz

Regisztrálok! >>



Ezt a receptet 1961 alkalommal olvasták



Keksz lázban égünk.Sorban próbálgatjuk a kovásszal való keksz készítését. Ez a diós- narancsos keksz, nagyon jó párosítás, igazi karácsonyi hangulatú az ízvilága.

Hozzávalók:

150g liszt (bl55)
120g dióliszt
120g cukor
60ml oliva olaj
38g kovász
15g vaníliás cukor
1db tojás
1 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
70g tört dióbél

Elkészítése
:

( 1. ) Tegyük egy tálba a diólisztet, a cukrot, a tojást, az olajat, a dió darabokat, és a vaníliás cukrot.
Keverjük össze egy fakanál segítségével.

2. ) Amikor már valamennyire összeállt, adjuk hozzá a kovászt, majd megint keverjük össze, amíg a kovász teljesen fel nincs keverve.

3. ) Amikor készen vagyunk, adjuk hozzá a narancs reszelt héját, és keverjük össze.

4. ) Ezután adjuk hozzá a lisztet, és kezdjük el keverni.
Ha már érzed, hogy egyre nehezebben tudod keverni, kezdd el hozzáadni a narancs levét.
Mindig annyit adj hozzá, hogy érezd, hogy az még nem sok a tésztának.

A jó tészta állaga, nem ragad, olyan, mint a gyurma. Ha már elérted ezt az állagot, ne adj hozzá több narancslevet.

5. ) Tedd hűtőbe a tésztát, és gyújtsd be a sütőt. Amíg a sütő felmelegszik 180°C-ra, addig a tésztát formázhatjuk.

6. ) 10 perc hűtőzés után, szedd elő a tésztát, és formázz diónyi golyókat.
Ezeket a golyókat, tedd egy tepsire, majd nyomkodd le egy pohár aljával, hogy körülbelül 4-5mm vastag tallért kapj.

7. ) A sütő már felmelegedett 180°C-ra, tedd be a tálcát, a megformázott kekszekkel.
Sütési idő, körülbelül 15-20 perc.
8 perc elteltével, fordítsd meg a tálcát a sütőben.

Amikor látod, hogy kezd színe lenni a keksznek, készen vagy, szedd ki a sütőből a tálcát, és hagyd kihűlni a kekszeket.

Lezárt dobozban, 1-2 hétig tárolhatod.



    Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd látni az összes receptemet? Első lépésként regisztrálj be az oldalra!

Regisztrálok
KOVÁSZMORZSA




    

www.kovaszmorzsa.hu

2021 - 2024
Honlap: aevosoft❖ab.aevo
A weboldal a belépéshez, és a regisztrációhoz szükséges sütiket használ.